Urlu!

Pentru că ​NU MAI POT!

Simt că plesnesc de nervi. Am încercat să mă abțin. Să nu scriu nimic. Să stau și să plâng. Dar nu se mai poate așa.

 “Să urlăm în fața nedreptății de fiecare dată când ea ne lovește în suflet. Eu sunt hotărât să urlu!  Cum? Încă nu știu.  Dar vă promit că o voi face și că nu voi fi singur!” Virgil Ianțu

Acestea sunt câteva dintre realizările din Romania mirobolantă:

Hectare întregi de păduri defrișate fără milă;

Fabrici și uzine închise și vândute la fier vechi;

25 km de autostradă pe an (din care mulți se prăbușesc sau pe care nu se poate circula) și transportul feroviar de marfă și călători falimentat;

Lucrări defectuoase, făcute din bani europeni și/sau publici pentru care nu răspunde nimeni.

Flota navală a României dispărută;

Pușcăriași mulțumind ca la Oscar pentru că sunt susținuți și care ies din închisoare pentru că “scriu” cărți;

Arest la domiciliu pentru marii jefuitori ai țării;

Coloane oficiale pentru popi și nulitățile ce ne conduc;

Sfinxul din Bucegi va fi mutat pentru că ”proprietarul” dorește să construiască cartiere rezidențiale, vile sau mai știu eu ce căcat de hotel;

Șpăgi de milioane de euro;

Pensii și salarii nesimțite pentru politicieni, miniștrii etc.;

Salarii și pensii de mizerie pentru cetățenii de rând;

Impozite copleșitoare pentru firmele mici și scutiri de taxe pentru marile companii străine;

Zeci de mii de afaceri în defavoarea Statului Român;

Legi și ordonanțe părtinitoare, date pe ascuns;

Manele și pițipoance;

Nesimțire, fățărnicie, aroganță și promisiuni nesfârșite;

și Klaus Iohannis (despre care am impresia că este cel mai mare cretin din istorie care a ajuns președinte, după G.W. Bush): „Nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide!”

Pai, cine pula mea a favorizat toate astea? Nu voi?

Și cine pula mea trebuie să ia măsuri? Nu voi?

Tot ce se întâmplă este rezultatul celor 26 de ani de corupție, șpăgi, furturi, neglijențe, minciuni, incompetență și indiferență.

Singurul scop al celor aleși a fost și este “Binele meu mai presus de binele națiunii”.

Vă întreb domnilor senatori și deputați. Domnilor miniștri și secretari de stat. Domnilor președinți de consilii județene, domnilor primari, domnilor directori și manageri de companii de stat și regii autonome.

Ce pula mea faceți cu atâția bani? Ce pula mea faceți cu atât de multă putere?

Omorâți români. Pe stradă… în cluburi.

Viața e frumoasă și fiecare alege cum să și-o trăiască.

Unii văd frumusețea asta târându-se în genunchi kilometrii pentru a pupa moaște iar alții o văd ascultând muzică rock. De ce ultimii sunt de condamnat și ceilalți nu? Doar pentru că au un IQ ridicat? Pentru că studiază? Pentru că citesc și altceva decât Biblia și ascultă rock în loc de slujbe în biserică?

Nu am fost niciodată împotriva religiei, a aceea ce ar fi trebuit și a fost menit să însemne. Dar am fost mereu împotriva a ceea ce a devenit ea și m-am exprimat ori de câte ori am avut ocazia împotriva finanțării bisericilor din bani publici, atâta timp cât ele nu dau dovadă de altruismul prea mărit în Biblie și au transformat religia în cea mai mare și mai profitabilă afacere din România. Cu acordul și încuviințarea tuturor politicienilor.

Repet. Nu am nimic cu cei care cred într-un dumnezeu sau altul. Din partea mea puteți să vă mutați în biserică, la Prislop sau mai știu eu la ce mănăstire sau catedrală. Dar nu mai criticați ceea ce nu înțelegeți (Garantat este peste puterea voastră de înțelegere). Dacă a asculta muzică rock este condamnabil și reprezintă satanism în opinia bisericii ortodoxe române (gândire din Evul Mediu timpuriu în secolul 21), atunci recunosc cu mândrie că sunt satanist.

Mi-e silă…

Or să vină alegerile și iar o să-i vedem, puși la „4 ace”, fluturându-și ceasurile, poșetele și mașinile scumpe, cum se laudă cu ce vor face ei, ce soluții și planuri mărețe au, cât de răi sunt cei dinaintea lor (deși au uitat că ei au fost la un moment dat înaintea celor dinaintea lor) și cât de bine ne va merge dacă-i votăm pe ei.

Doar atât vă rog.

MERGEȚI LA VOT!

Și în momentul în care ajungeți acolo, în cabina de votare, unde sunteți singuri cu puterea votului în mână, gândiți-vă la acești tineri: Bloggeri, pictori, muzicieni, fotografi, copywriteri, medici, ingineri, programatori, designeri, ziariști, analiști, contabili, elevi și studenți. Gândiți-vă la mamele și tații care au fost nevoiți să-și înmormânteze copiii. Gândiți-vă la suferința lor, la suferința surorilor și fraților, a soților și soțiilor. La suferința prietenilor și cunoscuților.

Apoi gândiți-vă la politicieni.

Și apoi VOTAȚI.

Lasă un răspuns Anulează răspuns