Interviu cu Preafericitul Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din românia

Sursa imaginii

1.​Preafericitul Daniel a propus ca să se dea câte o săptămână liberă celor care muncesc dar vor să meargă în pelerinaje religioase la mănăstiri.

“Da dom’le. Să fie liberi oamenii ca să poată veni la noi. Noi îi așteptăm cu buzunarele brațele deschise. În plus. Coada mergea mult prea greu și încasările și mai și. Așa că am comandat la Rulmentul Brașov niște genunchiere cu rulmenți. Sfințite bineînțeles. Acum, o coadă pe 5 rânduri și lungă de 2 km,  care în mod normal se termina în 18 ore, o rezolvăm în maxim 4 ore.”

2.Preafericitul Daniel a propus emiterea unor Tichete Religioase de Pelerinaj în limita a 10.000 lei pe an. Obligatorii.

“Ce atâta Mamaia? Ce atâta Valea Prahovei? Avem atâtea mănăstiri în țară pe lângă care am construit niște pensiuni de lux care stau neocupate. Ce 4 margarete? La noi e mai bine. Păi, nu-i păcat să se irosească bunătate de investiție? Oricum, pentru cei ce refuză tichetele din motive neînțelese de Biserică, contravaloarea tichetelor va intra automat în visteriile noastre.”

3.Preafericitul Daniel vrea sa interzică statul cu capul în jos în biserică în timpul slujbei.

“Am observat că enoriașii erau atenți la telefoanele mobile și Facebook și nu la slujbă. Am pus în fiecare biserică afișe cu telefonul ăla tăiat cu o dungă roșie, dar se pare că nu a funcționat. Cred că din cauza faptului că în poza era un telefon mobil din anii ’90 care nu se mai fabrică și oamenii nu mai știu ce-i ăla.”

4.Preafericitul Daniel a interzis prescurtarea „SF. Biserică”.

“Păi da. Sunt de acord că mulți preoți habar nu știu cum se scrie corect “Sfînta, Sfănta, Sfanta, Sfânta” și de aia au ales varianta prescurtată. Dar biserica este ceva concret, nu de domeniul SF-ului. Puteți vedea în fiecare an bilanțul contabil. Suntem cea mai profitabilă organizație din România.”

5.Preafericitul Daniel a propus emiterea CARDUL de Asigurate Religioasă.

“La fel ca cel de sănătate. Nu vei beneficia de nici un serviciu gratuit din partea bisericii, dar vei plăti o suma modică de 200 de lei pentru aflarea codului pin. Bineînțeles, taxele pentru botez, cununie, înmormântare, rămân la fel. În plus. Din cauza faptului că citit invers CARD reprezintă…Piei Michiduță!, m-am gândit și am stabilit. De acum în acolo se va numi CÂRDUL RELIGIOS.”

6.Preafericitul Daniel propune ca taxele percepute de biserică să fie indexate cu același procent cu cel prin care se măresc salariile.

“Păi da. Ești profesor și tocmai ai primit o mărire cu 15%…te taxăm și noi tot cu 15% în plus. Simplu și echitabil.”

A declarant în exclusivitate pentru Mister Blog, Preafericitul Daniel.

Lasă un răspuns Anulează răspuns