Ghid de călătorie.

Cum să nu vizitați Județul Buzău – August 2015.

Toți am auzit măcar o dată în viața noastră una dintre expresiile de mai jos:

Mamă, ce țară frumoasă avem! Sau… Locuri musai de vizitat în România înainte de a face excursii în străinătate. Sau… Cele mai frumoase locuri din România. Etc.

Aveam drum spre București și-mi zic: Plm hai să vizitez o parte din județul Buzău. Mai ales că îmi doream de mult timp să merg la Întorsura Buzăului (care este de fapt în Covasna). Oricum era zi de caniculă și mă gândeam ca-mi va prinde bine o vizită într-una dintre localitățile cele mai friguroase din România. Canci. După ce că e un orășel modest în care n-am găsit nimic interesant, era la fel de cald ca în restul țării.

De aici, mi-am stabilit câteva obiective turistice așa încât să nu mă abat prea mult din drum și să mă încadrez într-o zi: Barajul și lacul de la Siriu, Cascada Cașoca, Muzeul de chihlimbar de la Colți, Așezările și chiliile rupestre din zona Aluniș, Herghelia de la Cislău, Vulcanii noroioși de la Pâclele mari și Pleșcoi (pentru cârnați).

Pentru diversitate am ales drumul Onești – Târgu Secuiesc – Covasna – Întorsura Buzăului – Buzău – București.

Trei lucruri foarte importante în județul Buzău:

1.Dacă nu sunteți siguri sau dacă ați greșit drumul și întrebați vreun localnic binevoitor unde trebuie să ajungeți și vă spune că drumul e cam rău…faceți cale întoarsă.

2.Dacă ați ajuns pe un drum mai jos în rang de DN (drum național) …faceți cale întoarsă.

3.Orice drum care face stânga sau dreapta din drumul principal se strică în maxim 5 kilometri așa că…faceți cale întoarsă.

Dacă țineți la mașina voastră. Nu glumesc. Nu am văzut așa drumuri rele de foarte mulți ani încât nici nu-mi închipuiam că mai există. De pe vremea când încă mai existau în circulație autovehiculele Aro și IMS, concepute special pentru drumurile pietruite și pline de gropi din acele vremuri.

Nici un punct turistic din această zonă nu merită chinul suportat de mașina voastră.

Ai senzația că ești într-un ciocan din acela de la bâlci conceput pentru mișcări bruște și schimbări de direcție nefirești. Creierii ți se plimbă prin cap cu o viteză uimitoare, telescoapele scot niște sunete ca în Cimitirul Animalelor a lui Stephen King, tabla de pe mașină scârțâie precum corabia din Pirații din Caraibe, iar praful este mai ceva ca în Strangerland cu Nicole Kidman.

Singurul mijloc de transport adecvat drumurilor: Covasna – Întorsura Buzăului, Drumul spre Cascada Cașoca, Drumul spre Muzeul de chihlimbar de la Colți, Drumul spre Așezările și chiliile rupestre din zona Aluniș, Drumul spre Herghelia de la Cislău

Este ăsta.

+uri:

Porțiunea de drum Zagon – Barcani (drum forestier surprinzător de bun și de bine marcat. Altfel aș fi spus că m-am rătăcit într-o pădure virgină pe cale de tăiere)

Lacul de la Siriu (peisaj și drum frumos)

Pensiunea Valea Lupului (Mâncare bună și servire faină. De fapt a fost singura care m-a atras.)

Prețurile pentru vizitare (6 lei la Colți și 4 lei la Vulcani)

uri: tot ce am scris mai sus

În rest, numai de bine.

Vizitați România.

LE: Dacă vreodată o să vedeți tancuri pe drumurile patriei, nu vă panicați. Au venit să viziteze România.

Lasă un răspuns Anulează răspuns